Ακροαματικότητα Σταθμών Αττικής  

Η έρευνα μέτρησης της ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών που εκπέμπουν νόμιμα στην περιφέρεια Αττικής υλοποιείται μέσω συνεχούς τηλεφωνικής έρευνας σε σταθερά (50%) και κινητά τηλέφωνα (50%), όλων των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα κοινού, τυχαία επιλεγμένου βάσει του τηλεφωνικού του αριθμού.

Ο υπό μελέτη πληθυσμός είναι ο «μόνιμος» της καλυπτόμενης περιοχής, ηλικίας 15 έως 70 ετών, με τόπο κύριας κατοικίας το σύνολο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Περιφέρειας Αττικής, εξαιρουμένων των περιοχών Αγκιστρίου, Αντικυθήρων, Κυθήρων, Μεθάνων, Πόρου, Σπετσών, Τροιζήνος και Ύδρας. Ο πληθυσμός αυτός είναι 2,710,548 άτομα (στοιχεία Eurostat).

Η έρευνα ακολουθεί τη μέθοδο «Day-after recall». Με σημείο αναφοράς λοιπόν την ημέρα διεξαγωγής της συνέντευξης καλύπτει το 24ωρο από τις 06:00 το πρωί της προηγούμενης ημέρας έως τις 06:00 το πρωί της ίδιας ημέρας που γίνεται η συνέντευξη.

Η βασική μονάδα μέτρησης με την οποία οι ραδιοφωνικοί σταθμοί συναλλάσσονται στη διαφημιστική αγορά είναι το Μέσο Ημερήσιο Ποσοστό Ακροατών (Μέση Ημερήσια Κάλυψη), δηλαδή ο μέσος ημερήσιος αριθμός διαφορετικών ακροατών (ποσοστό επί του πληθυσμού & επί των ακροατών της έρευνας) που άκουσαν ραδιόφωνο / σταθμό κατά την περίοδο της μέτρησης.


Ακροαματικότητα Ραδιοφώνου & Ραδιοφωνικών Σταθμών στο Ν. Αττικής 08/01/2024 - 03/03/2024

Κατεβάστε το PDF