Το Εμπορικό Ραδιόφωνο

Εμπορικό ραδιόφωνο: Το αποτελεσματικότερο μέσο στην κάλυψη κοινού.


Το εμπορικό ραδιόφωνο αντλεί τα έσοδά του από την πώληση διαφημίσεων.

Δεδομένου ότι προσελκύει διαφημιστικά έσοδα με βάση τον δείκτη κάλυψης (reach) πληθυσμού, οι εμπορικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί χρειάζονται σταθερά μεγάλο ποσοστό καλυπτόμενου πληθυσμού. Αυτός ο δείκτης, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιείται από τα ραδιόφωνα για να αποδείξει στους ενδιαφερόμενους διαφημιζόμενους ότι η επένδυση σε ραδιοφωνικό διαφημιστικό χρόνο θα καλύψει σημαντικό αριθμό ανθρώπων και συνιστά επιλογή με υψηλό ανταποδοτικό όφελος.

Αυτοί οι δείκτες χρησιμοποιούνται επίσης για τη διαμόρφωση του κόστους ραδιοφωνικού χρόνου εκ μέρους των σταθμών. Όσους περισσότερους ακροατές και κάλυψη έχει ένας σταθμός, τόσο υψηλότερος μπορεί να είναι ο τιμοκατάλογος για διαφημιστικά μηνύματα και, άρα, τα προσδοκώμενα έσοδα για την λειτουργία του.

Το εμπορικό ραδιόφωνο παρέχει στις διαφημιζόμενες μάρκες τη δυνατότητα να απευθύνονται σε εκατομμύρια ανθρώπους μέσω ενός μέσου που εμπιστεύονται.

Τα ραδιόφωνα της Αττικής παρέχουν:


  • κάλυψη (reach), για σχεδόν ΧΧ εκατομμύρια ακροατές κάθε εβδομάδα·
  • απήχηση (resonance), με υψηλή δύναμη επιρροής στο συναίσθημα, ενισχύοντας την αντίληψη για την μάρκα (brand perception) στο υποσυνείδητο των ακροατών· - αποτελέσματα, παρέχοντας μια μέση απόδοση επένδυσης (ROI) για κάθε ευρώ που δαπανήθηκε.

Η ραδιοφωνική διαφήμιση παρέχει μεγαλύτερες δυνατότητες από την παραδοσιακή διαφήμιση των 30 δευτερολέπτων. Με μεγαλύτερες χρονικά διαφημίσεις, με χορηγίες, με προϊοντικές αναφορές κατά τη ροή λόγου των παραγωγών, αλλά και με καινοτόμες ψηφιακές λύσεις, παρέχοντας πακέτο εργαλείων στους διαφημιζόμενους και στις διαφημιστικές εταιρίες για να περάσουν το μήνυμά τους στους υποψήφιους πελάτες και καταναλωτές.

WHAT WE DO?

we are ready

653986536953
87%

διασκεδάζουν γελώντας με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς

653986536953
64%

θα ακολουθούσε τον/την ραδιοφωνικό παραγωγό αν αυτός/η μετακινούνταν σε άλλο ραδιοφωνικό σταθμό

653986536953
61%

δήλωσε ότι οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί τους κάνουν να σκεφτούν

653986536953
51%

βλέπει τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς /σταθμούς σαν φίλους /οικογένειες